Bio

“Met een geweldig stuk gevoel in haar set weet ze het publiek al snel ademloos te krijgen. Haar teksten hebben inhoud en wat deze artieste als belangrijkst onderscheidend vermogen heeft is de puurheid van haar persoon, die ze moeiteloos tot uiting brengt.“

Lizzy V (Lisanne Veenendaal) is een Nederlandse artiest en songwriter. Ze groeide op met gescheiden ouders in Rozenburg en Rockanje Zuid-Holland.

Lizzy begon met het schrijven van liedjes toen ze 12 jaar oud was. Ze wilde graag meedoen met het Junior Songfestival en datzelfde jaar kwam ze bij de top 80 van de selectie. Vanaf dat punt wist ze dat muziek haar ding was en wilde ze niets liever dan een leven vol muziek.

Na jaren zanglessen te volgen bij de lokale muziekschool wilde ze studeren op het Conservatorium. Na 2 vooropleidingstrajecten bij de ACRA in Tilburg en DSOPM in Amsterdam kwam ze echter tot de conclusie dat ze haar eigen weg wilde volgen.

In 2015 won zij haar eerste award als “Gigstarter Artiest van het Jaar” bij het boekings platform Gigstarter. Mede dankzij deze titel stroomde de boekingen binnen waardoor zij vanaf dat punt zich fulltime bezig kon houden met muziek.

Niet veel later kwam zij Louis Henry Sarmiento tegen van Sonic Vista Studios Ibiza die daar samenwerkt met artiest zoals Lady GaGa, David Guetta en nog tientallen wereldsterren meer. Ze besloten samen te gaan werken aan nieuwe muziek en hij wilde graag helpen om Lizzy naar een hoger niveau te tillen. Ze werkte samen aan haar eerste releases “Faces” en “Out of Time” waarmee ze aandacht kregen van magazines zoals Headliner Magazine en wat airplay vergaarde op nationale radio 3FM bij Giel.

Na haar eerste kleine tourtjes in Amerika en Ibiza speelt ze nu shows over heel de wereld. En nu ze zich een NAMM artist mag noemen is ze gaan focussen op de ontwikkeling van haar eigen muziek. Haar nieuwste nummers zijn geschreven en opgenomen in Stockholm waar ze samen werkt met prestigieuze producers en songwriters Peter Kvint, Mattias Lindblom, Tania Doko en Marcus Lindberg aan haar nieuwe releases.

“De groei van mij als persoon is prachtig te horen in mijn muziek door de jaren heen. Ik ben onwijs trots om ondertussen met een A-team en samen met hen te mogen werken aan verdere groei in mijn muziek en mijn ontwikkeling. Ik ben onwijs dankbaar voor alle steun van iedereen waardoor ik op dit punt heb mogen komen en mijn droom nu écht kan leven.”